luni, 26 martie 2007

Windows Vista prelungeste Folosirea Windows Vista :-"

VistaAcum ceva timp spuneam ca Vista poate fi folosit pana la 4 luni in mod gratuit si legal, prin prelungirea perioadei de gratie de 30 zile folosindu-se o comanda de Rearm. Se pare ca lucrurile bune nu se termina aici.

S-a descoperit o cheie de registru care poate oferi alte 8 astfel de perioade de gratie de 30 zile, ajungandu-se la un total de un an intreg de Vista gratuit. Aceasta cheie se numeste SkipRearm, se gaseste in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SL si are in mod normal valoarea 0. Insa daca este trecuta la valoarea 1, teoretic permite folosirea comenzii de Rearm de alte 8 ori.

Repet, aceasta procedura este, la fel ca cea de Rearm, perfect legala. Asta pentru ca este creata de cei de la Microsoft cu buna stiinta. SkipRearm a fost gandita probabil pentru a veni in intampinarea integratorilor si administratorilor de sisteme, care trebuie fie sa foloseasca o copie de Vista pe un sistem ce se tot modifica hardware, fie sa activeze un numar atat de mare de PC-uri, incat sa nu reuseasca in cele 30 de zile de gratie. In plus, in documentatia de la Microsoft se vorbeste de aceste sisteme de prelungire a perioadei pana la activare, si se recomanda in ce conditii sa fie folosite (deci cu riscul de a ma repeta, sunt legale).

Din pacate Microsoft si-a dat seama de posibilele implicatii ale acestui SkipRearm, si a eliminat functionalitatea acesteia din versiuni Vista Home mai recente. Totusi se pare ca variantele Business, Enterprise, si Ultimate, fiind mai folosite de administratori, isi vor pastra perioada de 1 an de gratuitate.

Niciun comentariu: