luni, 26 martie 2007

Placile audio trec pe PCI - X \:D/

AsusIn sfarsit slot-urile PCI-X incep sa aiba un rost. Cei de la Abit au creat o placa de retea Wi-Fi pe PCI-X cu ceva timp in urma, iar acum vedem si primele placi de sunet care sa foloseasca acest slot. Dar surpriza, acestea nu vor fi produse de marile nume din industria sunetului (cum ar fi Creative, M-Audio sau Hercules), ci de nou intratul in acest domeniu Asus.

Cei de la Asus au prezentat acest an la CeBIT propriile solutii de sunet Xonar, pentru inceput sub forma a doua modele: D2 si D2K (diferenta intre ele fiind de interfata, PCI vs PCI-X). Aceste doua placi sunt construite in jurul unui chip audio de la ADI (Analog Devices Inc), pentru care Asus are exclusivitate, suporta standardele Dolby Digital Live, DTS Connect, Dolby Headphone, Dolby Pro Logic II si Dolby Virtual Speaker si pot atinge un SNR (signal to noise ratio) de 118 dB.

In rest, Xonar va fi pe 24 bits, ca toate placile de sunet care se respecta, si va fi acoperita de un scut electromagnetic, pentru a preveni eventuale interferente. Si bineinteles, are iesiri 7.1. Xonar va avea un al doilea chip onboard, care se va ocupa de ripping, degrevand astfel CPU-ul de aceasta operatie.

Asus Xonar D2

Niciun comentariu: